Archiv
25: Koncerty Hudebního léta ve Štěkni 2011 PDF Tisk Email
Koncerty Hudebního léta ve Štěkni 2011
5. ročník festivalu
Losyho sál na zámku
sobota 25. června 2011 v 19.00 hodin
Vystoupí soubor LYRA DA CAMERA s programem "W. A. Mozart a jeho čeští současníci".
Velmi úspěšný program se již dočkal na pražské Bertramce mnoha repríz. Na programu jsou díla J. Myslivečka, W. A. Mozarta, F. X. Duška, F. X. Brixiho, L. Koželuha a F. Bendy. V pořadu vystoupí Jitka Navrátilová (cembalo), Johana Rosická (soprán) a Kateřina Chudobová (flétna).

sobota 9. července 2011 v 19.00 hodin
Vystoupí klavírní trio složené z hráčů Pražské komorní filharmonie.
Trio tvoří Marek Šedivý (klavír), Jakub Fišer (housle) a Lukáš Pospíšil (violoncello). Pražská komorní filharmonie byla založena renomovaným dirigentem Jiřím Bělohlávkem (nyní řídí orchest BBC v Londýně, po ukončení angažmá se vrací do Čech, aby se postavil do čela České filharmonie). Trio účinkujících, kteří přijedou do Štěkně, patří mezi opory PKF - dva z mladých umělců jsou koncertními mistry tělesa. Pražská komorní filharmonie patří k  těm českým orchestrům, které si získaly prestiž ve světě. Abonentní cykly  koncertů PKF v Rudolfinu v Praze jsou beznadějně vyprodány, orchestr asto koncertuje v zahraničí, spolupracuje s předními světovými sólisty. Na zámku ve Štěkni uslyšíme program od J. Suka, F. Mendelssohna-Bartholdyho a F. Schuberta.

sobota 16. července 2011 v 19.00 hodin
Houslový koncert japonské houslistky Many Shiraishi s klavírním doprovodem Martina Karlíčka.
Rodák z Mariánských Lázní se usadil v Kanadě, kde dále šíří věhlas šikovných českých muzikantů. Společně se svojí japonskou manželkou Manou Shiraishi se letos v létě vydali na koncertní turné po Evropě. V době, kdy budou pobývat v sousedním Německu, podařilo se nám dojednat koncert i pro jihočeské publikum. Na programu L. van Beethoven, J. Brahms, B. Smetana, K. Szymanowski.

PÁTEK 26. srpna 2011 v 19.00 hodin
Prague Bassoon Band - fagotové kvarteto
Fagotový soubor Prague Bassoon Band vznikl v roce 2005 z iniciativy Václava Vonáška, vítěze řady prestižních mezinárodních soutěží (Talent roku 2002 – Praha, IDRS - Melbourne, Lodž). Dalšími členy souboru jsou přední čeští fagotisté téže generace. Všichni členové jsou absolventy pražské HAMU ve třídě Prof. Františka Hermana a Prof. Jiřího Seidla.
Podnětem ke vzniku souboru byl zájem prezentovat fagot jako nástroj s pozoruhodnými zvukovými, ale i technickými možnostmi, jejichž uplatnění nejlépe vynikne právě v oblasti komorní, respektive sólové. Slovo „Band“ v názvu souboru má několik významů. Především signalizuje variabilní repertoárovou pestrost souboru. Neorientuje se pouze na interpretaci skladeb z oblasti vážné hudby, ale zahrnuje díla a transkripce děl téměř všech slohových období – od baroka a klasicismu přes 20. století, až po skladby lehčího žánru. Počet hráčů lze dle přání měnit, od kombinace dvou až po čtyři. Prague Bassoon Band nabízí publiku nový zvukový obzor s pestrým a netradičním repertoárem.
 
24: Exercicie pro mládež 17.07. 2011 - 23.7. 2011 PDF Tisk Email

Vidět. Slyšet. Zakusit Ježíše a svědčit o něm s indickým knězem P. Anthonym Sajim VC.




 
23: 01.05. 2011 slavnostní mše v kostele sv. Josefa v Praze na Malé Straně PDF Tisk Email


Mše svatá v neděli 1.5.2011 v 17.00 hodin

Slavnostní mše ke cti sv. Josefa Dělníka

a k zahájení činnosti sester Congregatio Jesu v ČR

v občanském sdružení LL Likvidace lepry o.s.

za účasti provinciální představené S. M. Júlie Milčové

celebruje Dr. Vojtěch Eliáš

Mše se koná v kostele sv. Josefa, Praha – Malá Strana, Josefská 4 (Josefská ulice se

nachází pod Malostranským náměstím a je dobře přístupná z Mostecké ulice).

Hudební spolupráce: Gabriela Pechmannová (soprán), Zdeňka Ledvinová (varhany).


 
22: 19.03. 2011 Koncert duchovní postní hudby v kostele sv. Josefa v Praze na Malé Straně PDF Tisk Email

V sobotu 19. března 2011 v 17.00 hodin se v kostele sv. Josefa v Praze na Malé Straně, Josefská 4 (ulice dobře přístupná z Mostecké ulice) koná koncert duchovní postní hudby. Vstupné 100,- Kč, výtěžek koncertu bude použit na opravu střechy kostela.

Při koncertu vystoupí sopranistka Gabriela Pechmannová, kterou doprovodí varhanice Zdeňka Ledvinová.

 
<< Začátek < Předchozí 51 52 53 54 55 56 57 Další > Konec >>

Strana 51 z 57